ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκοπιανό: Ενημερώνει τους αρχηγούς ο Τσίπρας-Ναι μεν, αλλά από Μητσοτάκη

13:51 - 26 Ιαν 2018 | Πολιτική
Σκοπιανό: Ενημερώνει τους αρχηγούς ο Τσίπρας-Ναι μεν, αλλά από Μητσοτάκη
Κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις για το Σκοπιανό.

Η πρώτη αντίδραση από την ΝΔ ήταν αρνητική στην πρόσκληση, αφού πηγές από την Πειραιώς σχολίαζαν πως είναι «πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση» και πρόσθεταν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ακολουθήσει το πρόγραμμά του, όπως το έχει σχεδιάσει, το οποίο περιλαμβάνει διήμερο ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τις 27 και 28 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ανέφεραν ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα πάει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για λόγους «θεσμικής τάξης».

Πηγές από την Πειραιώς υπογράμμιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εμμείνει στο εάν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή, «καρφώνοντας» τον Πάνο Καμμένο.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητη η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Θεωρώ ότι κάνετε  μυστική διπλωματία, ενώ δεν έχετε εξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνηση. Προσέξτε, γιατί με την συμπεριφορά σας διχάζετε τους Έλληνες» φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά στον κ. Τσίπρα. 

Το ραντεβού με την κ. Γεννηματά είναι προγραμματισμένο για τις 12:30μμ.

Στις 13:30 ο κ. Τσίπρας θα δει τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στις 15:00 τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Πριν από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Τσίπρας σήμερα το απόγευμα θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ έχει ήδη συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, το οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις από τις επαφές του στο Νταβός.

Αργότερα σήμερα, στις 3μμ, θα πραγματοποιηθεί μίνι υπουργικό συμβούλιο για την ενημέρωση των υπουργών.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 26 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.