ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ζήσαμε την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αλλάζουμε σελίδα

22:07 - 01 Φεβ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ζήσαμε την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αλλάζουμε σελίδα
Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Πύργο Ηλείας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά "την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ τη ζήσαμε. Ώρα να γυρίσουμε σελίδα".

Αιχμή της ομιλίας του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσαν τα ζητήματα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πορεία της οικονομία και οι ανομίες στα πανεπιστήμια.

Σκοπιανό

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «αντί να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε την μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος. Αντί να ενώσει δυνάμεις για να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση, επεδίωξε να διχάσει την ελληνική κοινωνία».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «κάνουν μικροπολιτική με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα και κρύβουν συστηματικά την αλήθεια». Ανέφερε επιπλέον ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις εθνικές επιδιώξεις, είναι έτοιμος να κάνει βήματα πίσω».

Επανέλαβε, δε, ότι η λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και επέμεινε ότι «δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς». «Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μια μεθόδευση που πληγώνει τη χώρα και την ψυχή των Ελλήνων», συνέχισε ο ίδιος.

Για τα συλλαλητήρια, ανέφερε ότι «εμείς σεβόμαστε και όσους επιλέξουν να πάνε, και όσους επιλέξουν να μην πάνε» και πρόσθεσε ότι «αυτό που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα, να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής».

Οικονομία

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι απέτυχε. «Μπορεί να έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών, αλλά έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων», συμπλήρωσε και είπε πως «στον επαγγελματία από τον Πύργο θα αυξήσουν τις εισφορές. Στον αγρότη από την Αμαλιάδα θα αυξήσουν το φόρο. Στον συνταξιούχο από τη Γαστούνη θα κόψουν τη σύνταξη. Αλλά στους ιδιοκτήτες καζίνο οι φόροι θα μειωθούν. Αυτά θα κρίνει ο λαός και θα τους στείλει όλους μαζί σπίτι του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων. «Ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, οι φόροι μερισμάτων, οι ασφαλιστικές εισφορές, θα μειωθούν. Όχι μόνο για να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών, αλλά για να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί η οικονομία», διευκρίνισε.

Επανέλαβε εξάλλου ότι απολύσεις δεν θα γίνουν, αλλά θα υπάρχει αξιολόγηση. «Για να ξέρουμε πού πηγαίνει και τι τόπο πιάνει το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Και για να επιβραβεύονται οι πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι που σήμερα ασφυκτιούν σε ένα καθεστώς ισοπέδωσης προς τα κάτω», συμπλήρωσε.

Ασφάλεια

Αναφερόμενος σε ζητήματα ασφάλειας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έβαλε επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανομίας στα Πανεπιστήμια τον κ. Παρασκευόπουλο, που η πρώτη του δουλειά ως υπουργού ήταν να ανοίξει τις φυλακές βγάζοντας τους μισούς εγκληματίες έξω».

Δεσμεύτηκε επίσης ότι το άσυλο «θα αποκατασταθεί στην πραγματική του έννοια» και ότι η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο όποτε παραβιάζεται ο νόμος. Το χρωστάμε στους φοιτητές μας, στους καθηγητές, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, σε όλους τους Έλληνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:18 - 01 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.