ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Σύνταγμα όλα τα βλέμματα, ποιοι έδωσαν το «παρών» (upd)

10:43 - 04 Φεβ 2018 | Πολιτική
Στο Σύνταγμα όλα τα βλέμματα, ποιοι έδωσαν το «παρών» (upd)
Στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ στράφηκαν τα βλέμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προσέλευση αναμένεται πολύ μεγάλη και ως βάση εκτιμούν το ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες. Μείζον και το ζήτημα της συμμετοχής πολιτικών προσώπων, που θα στείλει μηνύματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Λεβέντης και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Επίσης, παρέστησαν στελέχη της ΝΔ, μεταξύ αυτών ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Παρούσα και η Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά, υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Παρόντες είναι ακόμα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

IMG 4388

Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, είναι κάθε ηλικίας και υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Κρατά σημαίες ελληνικές, σημαίες με στο αστέρι της Βεργίνας και κάποιοι είναι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Γεμάτοι είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία, η Σταδίου, η Φιλελλήνων, η Μητροπόλεως και η Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

IMG 4382

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, του ενός εκ των δύο κεντρικών ομιλητών, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα μόλις έφτασε στην πλατεία Συντάγματος.

Εκατοντάδες πούλμαν έχουν σταθμεύσει σε δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ υπάρχει σχέδιο της αστυνομίας για τη μεταφορά όσων έφτασαν με πούλμαν από και προς το Σύνταγμα.

IMG 4390

Η εξέδρα για τις ομιλίες έχει στηθεί από χθες στην κάτω πλευρά της πλατείας, στη συμβολή με την Ερμού.

Αλλος βασικός ομιλητής εκτός του Μίκη Θεοδωράκη, θα είναι ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της Ιεραρχίας.

Σύντομους χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών, Κρητών, κ.λπ.

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, θα μιλήσει η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.

Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ν. Τόσκα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει για τη Μακεδονία χωρίς φόβο και ακρότητες.

Κλειστοί από τις 10 το πρωί, θα είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια την Κυριακή με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.

IMG 4381

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 04 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.