ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα "μαχαίρια" κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το συλλαλητήριο της Αθήνας

09:20 - 05 Φεβ 2018 | Πολιτική
Στα "μαχαίρια" κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το συλλαλητήριο της Αθήνας
“Πόλεμος” μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει μετά το χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα εξέφρασαν πατριωτικό μήνυμα και διαδήλωσαν ενάντια στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με τους διοργανωτές να μιλούν για 1,5 εκατ. συμμετέχοντες, σε αντίθεση με ανακοίνωση της Αστυνομίας που έκανε λόγο για μόλις 140.000, προκαλώντας έτσι έντονες αντιδράσεις.

Μαξίμου: Ευσεβείς πόθοι τα εκατομμύρια διαδηλωτών

Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα, τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συμπληρώνει ότι «ο 'σεισμός' και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους».

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, συνεχίζει το Μαξίμου, που παρακολούθησε το συλλαλητήριο από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, «ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

» Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη. Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει», συμπληρώνει.

Και ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε στο twitter τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο λέγοντας ότι διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής και ότι συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη.

cxvxc

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες

Στην αντεπίθεση περνάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όπου μετά το συλλαλητήριο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα. Κανείς άλλωστε δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση».

«Οι πολίτες όμως σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους. Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας. Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα», προσθέτει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς. Κυρίως όμως έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον», καταλήγει.

Το Tweet του Πάνου Καμμένου

Το δικό του μήνυμα μέσω twitter έστειλε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντας το συλλαλητήριο ως «ψυχή των Ελλήνων». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι «κανένας δεν μπορεί να μη σεβαστεί» τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας.

kammenos silali

Πλάνα από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:30 - 05 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.