ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η υπόθεση Novartis-Οι εμπλεκόμενοι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί

18:44 - 05 Φεβ 2018 | Πολιτική
Στη Βουλή η υπόθεση Novartis-Οι εμπλεκόμενοι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί
Στη Βουλή θα διαβιβαστεί η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, «σκόνταψε» σε 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Αναλυτικά οι υπουργοί που εμπλέκονται έχουν θητεύσει στα υπουργεία Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Σταύρος Σαλμάς και Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ίδια ώρα, ασκήθηκε από την Εισαγγελία ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζεται.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο είχε βρεθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψή του είχε σχέση με την υπόθεση του σκανδάλου της  Novartis. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε σε σύσκεψη στην οποία φέρεται να συμμετείχαν ακόμα η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς  Χρήστος Ντζουρας και Γιάννης Μανώλης.

Με αφορμή την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακοπουλου στον Αρειο Πάγο, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, διευκρινίζει ότι «ουδέποτε έλαβα μέρος η ίδια ή οι επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί  σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Αρειο Πάγο».

«Αν αληθεύει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενέργεια δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό», έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Δείτε επίσης:

Κοντονής: Στη Βουλή αύριο η δικογραφία της υπόθεσης Novartis

Σαμαράς για Novartis: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με Novartis ο Αβραμόπουλος

Στουρνάρας: Ουδέποτε υπέγραψα απόφαση που να σχετίζεται με τη Novartis

«Ουδεμία σχέση» Πικραμμένου με Novartis

Τελευταία τροποποίηση στις 23:08 - 05 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.