ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελικές πηγές για Novartis: €50 εκατ. σε μίζες για πολιτικούς

14:09 - 06 Φεβ 2018 | Πολιτική
Εισαγγελικές πηγές για Novartis: €50 εκατ. σε μίζες για πολιτικούς
Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως από την έρευνα για τη Novartis προκύπτει όιτ διακινήθηκαν πάνω από πενήντα εκατομμύρια ευρώ σε μίζες σε πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης η εταιρεία.

Καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία που απέστειλαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς στη Βουλή, αναφέρουν πως τα 40 εκατ. εξ αυτών δόθηκαν πριν από το 2010 για την προμήθεια των εμβολίων κατά της γρίπης.

Οι εν λόγω μάρτυρες θεωρούνται αξιόπιστοι από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς έχουν προσκομίσει στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν γνώση και ότι ήταν κοντά στα επίδικα γεγονότα.

Έκτος από τις τρεις, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 17 με 18 καταθέσεις, βάσει των οποίων με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, στα οποία περιλαμβάνονται εκτός των πολιτικών, πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.

Η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών μόνο σε σχέση με το φάρμακο υπολογίζεται σε 23 δισ. ευρώ από το 2000 έως το 2015, ενώ για την Novartis η ζημιά την ίδια περίοδο φθάνει τα 3 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 06 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.