ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Στόχος της ζωής μου να μπουν φυλακή οι σκευωροί

23:39 - 08 Φεβ 2018 | Πολιτική
«Είναι σκοπός της ζωής μου να πάνε στη φυλακή οι σκευωροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σχετικά με την υπόθεση της Novartis στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο ως συγγραφέα των καταθέσεων έστησαν την συγκεκριμένη ιστορία» και πρόσθεσε ότι «υποτίθεται πως πήρα ένα δώρο 2 εκατομμυρίων ευρώ για διευκόλυνση 65 εκατ. ευρώ στην Novartis. Σύμφωνα με τα αρχεία μου δεν έχει υπάρξει επί θητείας μου ποτέ τέτοιου ύψους πληρωμή προς την εταιρεία. Η μεγαλύτερη πληρωμή σε έναν μήνα είναι 20 εκατ. ευρώ. Με την πρώτη φορά αριστερά και τον Πολάκη η Novartis έχει αυξήσει τα μερίδια αγοράς της. Δεν είναι ικανοί ούτε μία σκευωρία να στήσουν».

Αναφέρθηκε στο τι πρόκειται να κάνει ο ίδιος, αλλά και η Νέα Δημοκρατία με την εισαγγελέα κα. Τουλουπάκη, λέγοντας ότι «η κα. Εισαγγελέας έφερε έναν ισχυρισμό τόσο σοβαρό χωρίς να ψάξει τα στοιχεία. Δεν είμαι βέβαιος ποιος είναι ο ρόλος της κυρίας Τουλουπάκη».

«Θα δούμε εάν θα προχωρήσουμε σε αίτημα αλλαγής της κυρίας Τουλουπάκη», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ποιος έδωσε στην κυρία Τουλουπάκη το δικαίωμα να κάνει τρεις μήνες έρευνα από τη πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε το όνομά μου σε δικογραφία; Ο σκοπός της ζωής μου είναι να κλείσω στη φυλακή αυτούς τους σκευωρούς και από εμένα δεν θα γλυτώσουν».

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα του FBI ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Σήμερα έχει γίνει το αμίμητο. Όλη η έκθεση του FBI δεν έχει κανένα πολιτικό πρόσωπο εντός και η κα. Τουλουπάκη έβαλε μέσα το δικό της αίτημα», ενώ για το ενδεχόμενο προανακριτικής στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Προσωπικά επιθυμώ πάρα πολύ εξέταση και σήμερα κιόλας. Αυτό που μένει είναι να κάνει το σχετικό αίτημα ο ΣΥΡΙΖΑ και εννοείται πως θα το αποδεχθούμε».

O κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε επίσης πως θα ζητήσει άνοιγμα λογαριασμών του κ. Τσίπρα γιατί όπως σημείωσε: «Το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι και η επίσκεψη στην Τράπεζα Ρότσιλντ δεν έχει απαντηθεί και έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον κύριο Τσακαλώτο. Με τον τρόπο που στήθηκαν οι κατηγορίες προς το πρόσωπό μου με "πιστεύω" και "νομίζω" με τον ίδιο τρόπο κι εγώ πιστεύω πως ο κ. Τσίπρας πήγε χρήματα στο Παρίσι».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.