ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικές απειλές: Έχουμε τη δύναμη για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο!

19:55 - 09 Φεβ 2018 | Πολιτική
Τουρκικές απειλές: Έχουμε τη δύναμη για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο!
Ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε την Παρασκευή σε μία απρόκλητη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, κάνοντας λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ για "στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο".

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε το εξής έκανε αναφορές στα Ίμια και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία ελέγχει την περιοχή αυτή. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί και υποστήριξε πως η χώρα του ελέγχει ολόκληρο το Αιγαίο: «Δεν ελέγχουμε μόνο τα Καρτνάκ (Ιμια ). Αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Εχουμε την δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».» δήλωσε ο τούρκος αρχηγός.

Προφανώς, σε μία περίοδο που η Τουρκία έχει ρίξει το βάρος της στο Αφρίν, όπου μάλιστα δυσκολεύεται, προσπαθεί να πείσει ότι η επιχείρηση αυτή δεν την έχει αποδυναμώσει σε άλλα σημεία, όπως στα θαλάσσια σύνορά της με την Ελλάδα.

Ο κ. Ακάρ είπε ακόμα:

«Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας».

Ο Ακάρ νωρίτερα πέταξε με ιπτάμενο ραντάρ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος πέταξε στην περιοχή του Αιγαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.