ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Η υπόθεση Novartis προκαλεί πανικό σε ΝΔ και εμπλεκόμενους

11:05 - 12 Φεβ 2018 | Πολιτική
Η επίθεση στους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis υποδηλώνει τον πανικό τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και των εμπλεκόμενων προσώπων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει «πανικό και αγωνία δείχνουν και οι άσφαιρες απειλές του κυρίου Σαμαρά ο οποίος όταν τοποθετείται θα πρέπει να θυμάται ότι είναι πρώην πρωθυπουργός και όχι κουτσαβάκι» ενώ συμπληρώνει πως «η κυβέρνηση με απολύτως θεσμικό τρόπο επιχειρεί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την επιλογή κάποιων δημοσιογράφων να κατονομάζουν προστατευόμενους μάρτυρες - είτε ευσταθούν οι αποκαλύψεις τους, είτε όχι.

Σημειώνει δε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους μάρτυρες όπως ορίζει ο νόμος και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κάνει» και πως το ίδιο οφείλουν να πράξουν και το πολιτικό σύστημα και η δημοσιογραφική κοινότητα.

Προσθέτει ότι παράλληλα και η στάση των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους χαρακτηρισμούς περί «κουκουλοφόρων» όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα υπονομεύουν την προσπάθεια αυτή. «Ο καθένας θα κριθεί για την στάση του στην υπόθεση και θα κριθεί αυστηρά. Όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από το νόμο», τονίζει.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι η κυβέρνηση έστησε ακόμα και εκθέσεις των αμερικάνικων αρχών και του FBI. Τονίζει παράλληλα ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης ότι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί ενήργησαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, συνιστούν ευθεία προσβολή της ελληνικής δικαιοσύνης.

Με αφορμή επίσης τη διαγραφή Αντώναρου από τη Ν.Δ., ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζει ότι στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν άνθρωποι που απ’ ό,τι φαίνεται «δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τις εξαλλοσύνες κάποιων όψιμων μελών της ηγεσίας της Ν.Δ. που έχει περιμαζέψει γύρω του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νομίζω ότι έχει πλέον μετατραπεί σε ενεργούμενο εξωθεσμικών κέντρων που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση Novartis».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.