ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Με 10 κάλπες η ψηφοφορία-Τι θα κάνει η ΝΔ

18:15 - 20 Φεβ 2018 | Πολιτική
Novartis: Με 10 κάλπες η ψηφοφορία-Τι θα κάνει η ΝΔ
Δέκα θα είναι τελικά, παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης οι κάλπες που θα στηθούν στην ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis την Τετάρτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τη διαφωνία Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε πως θα στηθούν δέκα κάλπες, όπως είχε εξαρχής οριστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, σε προφορική γνωμοδότησή του τάχθηκε υπέρ των δέκα καλπών με το επιχείρημα ότι η διαδικασία των πολλαπλών καλπών δεν εγείρει ζητήματα ακυρότητας, ούτε και είναι παράνομη.

Η αντίδραση της ΝΔ

Από το πρωί της Τρίτης υπήρχε η πληροφορία πως αν στηθούν δέκα κάλπες, η ΝΔ σκεφτόταν να μη λάβει μέρος στην ψηφοφορία και αυτό είναι τελικά πολύ πιθανό να συμβεί.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταγγείλει τη συγκεκριμένη διαδικασία, ωστόσο, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια θα καταστήσει σαφές πως τάσσεται υπέρ της Προανακριτικής.

Η ΝΔ θα επιμείνει στη θέση "όλα στο φως", αλλά οι βουλευτές της καθώς φαίνεται δεν θα φτάσουν ως τις κάλπες για να ψηφίσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.