ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής Τύπος: Η υπόθεση Novartis ευνοεί τον Τσίπρα

10:55 - 21 Φεβ 2018 | Πολιτική
Διεθνής Τύπος: Η υπόθεση Novartis ευνοεί τον Τσίπρα
Στο επίκεντρο του διεθνή Τύπου βρίσκεται το θέμα της υπόθεσης Novartis, εν όψει της σημερινής της μυστικής ψηφοφορίας που θα λάβει χώρα σήμερα στη Βουλή για την διεξαγωγή προανακριτικής επιτροπής.

Ειδικότερα, το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε αναλυτικό άρθρο για την υπόθεση Novartis. Το ρεπορτάζ με τίτλο "Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του κράτους" αφού παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρεται στη μυστική ψηφοφορία για την προανακριτική που θα γίνει στη βουλή, καταλήγει στο ότι "δεν χωρά αμφιβολία ότι το ζήτημα είναι πολιτικά σημαντικό για τον Τσίπρα. Το 2015 εξελέγη ως υπέρμαχος της διαφάνειας και μεταρρυθμιστής του διεφθαρμένου συστήματος. Πλέον όμως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας. Το σκάνδαλο Novartis θα μπορούσε να φέρει για τον Έλληνα πρωθυπουργό την πολιτική ανατροπή ειδικά εάν κηρύξει πρόωρες εκλογές, όπως εκτιμούν παρατηρητές".

Παράλληλα, η αυστριακή εφημερίδα Die Presse αναφέρει ότι: «Το ότι έσκασε το θέμα της Novartis σίγουρα ευνοεί τον Τσίπρα. Ενώ βρισκόταν υπό πίεση λόγω των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της γειτονικής Μακεδονίας (σ.σ. ο γερμανικός τύπος χρησιμοποιεί τον όρο ‘Μακεδονία' για την πΓΔΜ), κατάφερε από τη μια μέρα στην άλλη να στρέψει το ενδιαφέρον σε ένα κεντρικό σημείο του πολιτικού μανιφέστου του κόμματος του: το διεφθαρμένο παλιό ‘πολιτικό σύστημα'. Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ηγηθεί μιας εκστρατείας εξόντωσης των αντιπάλων του».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 21 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.