ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος και Παπασπύρου έστησαν τη σκευωρία

18:59 - 21 Φεβ 2018 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος και Παπασπύρου έστησαν τη σκευωρία
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis. Έκανε λόγο για σκευωρία και ισχυρίστηκε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα Τουλουπάκη. "Κεντρικό πρόσωπο της σκευωαρίας είναι ο Πρωθυπουργός", είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατονόμασε ως "συνεργούς" του τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Όπως είπε κατηγορείται ότι δήθεν βρήκε 65 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς τη Novartis και ότι πήρε αντάλλαγμα γύρω στα 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο υποστήριξε η μάρτυρας «θυμήθηκε» μετά τρεις μήνες πότε έγινε αυτό, λέγοντας ότι συνέβη το Νοέμβριο του 2013. Ο ίδιος κατέθεσε στοιχεία για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τα οποία η Novartis στο επίμαχο διάστημα πήρε μόνο 19 εκατ. ευρώ.

Σε αντίστοιχο διάστημα του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ η Novartis πήρε 60 εκατ. ευρώ, τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε επίσης τους ισολογισμούς της Novartis για να δείξει ότι ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας έγινε επί της θητείας του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.