ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολάκης για Novartis: Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος

20:05 - 21 Φεβ 2018 | Πολιτική
Πολάκης για Novartis: Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος
«Tο σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά έχει ιδιαίτερη ελληνική πτυχή, γιατί η χώρα μέσα από συμφωνίες απoτελούσε την τιμή αναφοράς για 29 χώρες σε πρώτη φάση και για άλλες 50 σε δεύτερη φάση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Πάυλος Πολάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής.

«Η Novartis ήταν μαέστρος γιατί αντιστοίχως πριν έρθουν τα φάρμακα στην Ελλάδα τα τιμολογούσε σε Γερμανία, Βρετανία και Ελβετία, προηγουμένως», συμπλήρωσε.

Η υπόθεση Novartis είναι μία υπόθεση για την οποία «ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», δήλωσε ο κ. Πολάκης, ενώ έκανε λόγο για ένα έγκλημα που το οργάνωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε πως το σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα παγόβουνα τα οποία βούλιαξαν τη χώρα, ωστόσο, η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν θα δώσει κάλυψη σε κανέναν.

«Κάποιοι έχουν το θράσος και μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «τώρα αυτοί οι κάποιοι πρέπει να κάνουν μηνύσεις και στους 5-6 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση για σπατάλη και κατασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στο κοινοβούλιο το 2011».

«Μηνύστε και τον Μάριο Σαλμά που ανέφερε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε τις φαρμακευτικές δαπάνες», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως «είχαμε παραγγείλει εμβόλια για να καλύψουμε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο» και για αυτό χρεοκωπήσαμε.

«Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος, δεν υπάρχει πεδίο συνδιαλλαγής και κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης λέγοντας πως προτίθεται να παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής εάν βρεθεί κάποιος και πει «ότι σήκωσα το τηλέφωνο και είπα κάνε αυτό, κάνε εκείνο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.