ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Υπάρχει τελικά προστατευόμενη περίοδος και προστατευόμενοι υπουργοί

23:42 - 21 Φεβ 2018 | Πολιτική
Γεννηματά: Υπάρχει τελικά προστατευόμενη περίοδος και προστατευόμενοι υπουργοί
Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και προσπάθεια σκευωρίας των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, επεσήμανε ότι «λέμε ναι στη σύσταση μιας επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα».

Καταλόγισε, δε, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στρέφει τη ματιά του μόνο σε πολιτικά οφέλη. «Γι’ αυτό εξαιρέσατε από τον έλεγχο θρασύτατα τους δικούς σας υπουργούς και τη δική σας περίοδο», συμπλήρωσε.

Διερωτήθηκε επιπλέον «γιατί δεν έχει έρθει το θέμα του φαρμάκου στην εξεταστική για την Υγεία» και υπογράμμισε πως «υπάρχει τελικά προστατευόμενη περίοδος και προστατευόμενοι υπουργοί».

«Θέτετε σε κίνδυνο την ίδια την Δημοκρατία», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι, μόνη κερδισμένη από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, είναι η ακροδεξιά.

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε επίσης τρεις προτάσεις από την πλευρά της παράταξής της:

  1. Να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου
  2. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία
  3. Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.