ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα highlights της μαραθώνιας συνεδρίασης για την υπόθεση Novartis

07:57 - 22 Φεβ 2018 | Πολιτική
Τα highlights της μαραθώνιας συνεδρίασης για την υπόθεση Novartis
Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis. Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τελικά τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τη σχετική ψηφοφορία να βγάζει «ναι» στην προανακριτική και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Η συζήτηση κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σε όλη τη διάρκειά της. Από το επεισόδιο με την Τασία Χριστοδουλοπούλου με το ξεκίνημα, αλλά και πολλές ακόμη εντάσεις στη συνέχεια, τόσο με το κλασικά δίδυμο, Άδωνι-Πολάκη, όσο και με άλλους ομιλητές.

Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μίλησαν για σκευωρία και χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις για την κυβέρνηση, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Ο Πρωθυπουργός, πάντως, στην ομιλία του τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση.

Τσίπρας: Αφού υπάρχει σκάνδαλο, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη;

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως εφόσον όλοι συμφωνούν πως υπάρχει σκάνδαλο Novartis, αναρωτήθηκε "πώς προέκυψε", σημειώνοντας πως θα πρέπει κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε μάλιστα πως «ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης» και σημείωσε πως και ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπως και ο Κώστας Καραμανλής για το Βατοπέδι.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα:Θα τελειώσετε με μία κάλπη, όχι με δέκα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μεριά του,  απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση Novartis, είπε πως "θα τελειώσετε πολιτικά με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα».

Σαμαράς: Η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχουν στήσει την υπόθεση και γι` αυτό τους μήνυσε. Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει και αναφορές με… νόημα για ειδικά δικαστήρια.

Βενιζέλος: Η μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης

Σε ανάλογο ύφος και η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης.  Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι "επωάζει" την κυβέρνηση για περισσότερο από ένα χρόνο και πως παράλληλα στοχοποιεί όσους την ενοχλούν.

Στουρνάρας: Συκοφαντίες μαρτύρων που είναι για το... Δελφινάριο!

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, αρνήθηκε κάθε κατηγορία σε βάρος του και έκανε λόγο για "αισχρές συκοφαντίες", σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του.

Γεωργιάδης: Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος και Παπασπύρου έστησαν τη σκευωρία

Αιχμηρός έως και δραματικός σε κάποιες στιγμές ο Άδωνις Γεωργιάδης: Έκανε λόγο για σκευωρία και ισχυρίστηκε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα Τουλουπάκη. "Κεντρικό πρόσωπο της σκευωαρίας είναι ο Πρωθυπουργός", είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατονόμασε ως "συνεργούς" του τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Παπαγγελόπουλος: Μαφιόζικες οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή

Σε αυτές τις αναφορές ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, απάντησε, κάνοντας λόγο για «μαφιόζικες» απειλές, ενώ και ο Παύλος Πολάκης είπε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.

Τέλος, εντύπωση προκάλεσε η ομιλία που έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος, ο οποίος ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία ώστε «να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 07:06 - 22 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.