ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: Η κυβέρνηση Τσίπρα στρέφει το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις

16:56 - 23 Φεβ 2018 | Πολιτική
FAZ: Η κυβέρνηση Τσίπρα στρέφει το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις
Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του γερμανικού τύπου μονοπωλεί για ακόμη μια φορά η υπόθεση Novartis, με την Frankfurter Allgemeine Zeitung να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Οι κατηγορούμενοι αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις εκτός από τις καταθέσεις τριών ατόμων, τα ονόματα των οποίων κρατούνται μυστικά από τους ανακριτές, οι οποίοι έχουν πολιτικά κίνητρα. Για το λόγο αυτό και η αντιπολίτευση είχε συμφέρον για μια εξέταση της υπόθεσης από το κοινοβούλιο ώστε η επιτροπή κατά της διαφθοράς, που συστάθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που διαθέτει. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης από τη Βουλή θα διαφανεί ότι οι υποψίες στηρίζονται πάνω σε στοιχεία μιας δικαιοσύνης που έγινε αντικείμενο χειραγώγησης».

Κλείνοντας η εφημερίδα γράφει ότι «Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει στραμμένο το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, στην αντιπολίτευση που προηγείται και στις εκλογές που θα γίνουν το αργότερο το 2019. Κυρίως όσοι προχώρησαν στην εξυγίανση της χώρας δηλώνουν πως η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 60% και για το λόγο αυτό είναι παράλογο ‘το λάδωμα' με στόχο την αύξηση του τζίρου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.