ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε απειλή στο Αιγαίο

16:28 - 25 Φεβ 2018 | Πολιτική
Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε απειλή στο Αιγαίο
Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, προειδοποιώντας ότι «το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους κίνδυνο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό οποιαδήποτε συνθήκη και συγκυρία».

Στα πλαίσια της ομιλίας που πραγματοποίησε κατά τα εγκαίνια ενός υποβρυχίου νέας γενιάς στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά, ο Γιλντιρίμ δήλωσε τα εξής: «Την στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

«Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή. Κανείς να μην έχει λανθασμένους υπολογισμούς», πρόσθεσε.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ μεταδίδει την δήλωση του κ. Γιλντιρίμ ως μια προειδοποίηση που έχει ως παραλήπτη την Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Τουρκοκύπριος «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας» Οζντίλ Ναμί είχε ζητήσει συνδιαχείριση ή πάγωμα του ενεργειακού σχεδιασμού μέχρι τη λύση του Κυπριακού και τόνισε σε συνέντευξή του ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.