ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση Novartis συσπειρώνει το παλιό πολιτικό σύστημα

16:32 - 26 Φεβ 2018 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση Novartis συσπειρώνει το παλιό πολιτικό σύστημα
Η υπόθεση Novartis και το ζήτημα με τη Ράνια Αντωνοπούλου κυρίαρχησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση για το ζήτημα της κας. Αντωνοπούλου ολοκληρώθηκε πριν υ υπουργός βγάλει την ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε ότι επιστρέφει τα λεφτά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, σημειώνουν πως ορθά έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε εξηγήσεις.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης του Π.Σ βρέθηκε ασφαλώς και η υπόθεση Νοβάρτις, για την οποία επισημάνθηκε "η συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος κατά των προσπαθειών της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης". Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν επίσης βεβιασμένες τις κινήσεις που γίνονται τόσο από τη ΝΔ, όσο και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα εξεταστεί από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής όπου και θα καταλήξει σε συμπεράσματα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλιου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και τα αποτελέσματα της 'Ατυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εξετάστηκαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα επόμενα βήματα και οι πρωτοβουλίες του κόμματος το προσεχές διάστημα αναφορικά με τις εξελίξεις στους κόλπους των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Επίσης συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή τη προκλητική στάση στην οποία επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η 'Αγκυρα και επισημάνθηκε η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ξεκάθαρη στάση της ΕΕ όπως εκφράστηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

Στο Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Ενώ εκφράστηκε εκ νέου η απόλυτη στήριξη στις προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την επίλυση του ζητήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.