ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χαρακώματα κυβέρνηση-αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις Πάιατ για Novartis

10:58 - 27 Φεβ 2018 | Πολιτική
Στα χαρακώματα κυβέρνηση-αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις Πάιατ για Novartis
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι χθεσινές δηλώσεις του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, όταν στη λήξη της συνάντησής του με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως το FBI δεν ερευνά έλληνες πολιτικούς στην υπόθεση της Novartis, ανατρέποντας εν πολλοίς τα κυβερνητικά επιχειρήματα των τελευταίων εβδομάδων.

«Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς» φέρεται να είπε ο Πάιατ, απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς για τη συνάντηση.

Η στιγμή ήταν τουλάχιστον αμήχανη για το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με δικό του  non paper ανέφερε ότι «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη, ο Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Η ΝΔ απάντησε αμέσως ως εξής: «Η απάντηση στον κ. Τζανακόπουλο που είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι "δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς", έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε retweet τη δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και του Αντέννα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.