ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «ψαλίδισμα» της κυβέρνησης φέρνει ανατροπές

10:58 - 27 Φεβ 2018 | Πολιτική
Το «ψαλίδισμα» της κυβέρνησης φέρνει ανατροπές
Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν ήταν στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι εξελίξεις στη Novartis και τα ανοικτά μέτωπα στα εθνικά ζητήματα, είχαν πάει πίσω τον όποιο σχεδιασμό, καθώς μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία αναδόμησης δε θα έλυνε, αλλά θα πρόσθετε προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία (προσωπικές πικρίες, ισορροπίες με ΑΝΕΛ κτλ). Άλλωστε επικοινωνιακά, άλλα ζητήματα ήταν στο προσκήνιο κι έτσι δε χρειαζόταν ένας αιφνιδιασμός.

Ωστόσο, το συνεχές ψαλίδισμα της κυβέρνησης από κακοφωνίες και δημοσιεύματα του Τύπου, έχουν φέρει ανατροπές κι εν πολλοίς έχουν απολέσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που έχει ο Πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό. Πριν λίγες μέρες ήταν ο Κώστας Ζουράρις. Τώρα ήλθε η σειρά της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου δύο στελεχών με ισχυρή παρουσία και βαριά βιογραφικά. Κι αν στην περίπτωση του πρώην υφυπουργού Παιδείας δε συνέτρεχε λόγος αντικατάστασης και δημιουργίας επικοινωνιακού αντίρροπου τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Οι εξ Αμερικής και με πολλές περγαμηνές, αλλά και αθόρυβο έργο, δύο πρώην υπουργοί θα λείψουν από την κυβέρνηση και θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα. Ειδικά καθώς τα χαρτοφυλάκιά τους είναι κομβικά και κρίσιμα για την επόμενη μέρα του μνημονίου.

Ήδη από χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αρχίσει να σταθμίζει τα δεδομένα, ώστε να συνθέσει το σταυρόλεξο των προσώπων της κυβέρνησης αλλά και των υποψηφιοτήτων στις δημοτικές εκλογές. Άλλωστε τα πρόσωπα που έχει στη διάθεσή του δεν είναι και άπειρα και κάποια από αυτά θα παίξουν ως μπαλαντέρ και στις τοπικές εκλογές ή στις ευρωεκλογές. Βέβαια, οι θέσεις που ζητούν άμεσα κάλυψη δεν είναι πολλές. Πρόκειται για τα υπ. Οικονομίας, όπου μια αναβάθμιση του Αλέξη Χαρίτση δεν πρέπει να αποκλειστεί, το υπ. Εργασίας για τη θέση της κας Ρ. Αντωνοπούλου. Κοντά σε αυτά η υπερκόπωση του υπ. Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα αλλά και ενδεχομένως μια συζήτηση για τα υπ. Ναυτιλίας και Πολιτισμού ίσως φέρουν κάποιες μικρές αλλαγές.

Προς χάριν πάντως της ιστορίας από χθες το βράδυ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παραιτήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος βρισκόταν χθες στην Τρίπολη στο Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ,στην Πελοπόννησο ,υπέβαλε τηλεφωνικά την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.