ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το δίλημμα Τσίπρα για τον ανασχηματισμό- Τι αλλαγές σχεδιάζει

08:24 - 28 Φεβ 2018 | Πολιτική
Το δίλημμα Τσίπρα για τον ανασχηματισμό- Τι αλλαγές σχεδιάζει
Στο δίλημμα αν θα υπάρξει ένας διορθωτικός ή ένας σαρωτικός ανασχηματισμός καλείται να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τις επόμενες ώρες αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του.

Οι κενές θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα που δημιουργήθηκαν από την απομάκρυνση αρχικά του Κώστα Ζουράρι και στη συνέχεια του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Ράνιας Αντωνοπούλου αναγκάζουν τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, αν και δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητές του.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε μία ενδιάμεση λύση. Θα καλύψει δηλαδή τις κενές θέσεις, αλλά παράλληλα θα κάνει και κάποιες ακόμη αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, στα πιο «βασικά» υπουργεία δεν αναμένονται μετακινήσεις.

Αυτό σημαίνει πως στο υπουργείο Οικονομικών τα πρόσωπα δεν θα αλλάξουν, όπως και στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο Νίκος Κοτζιάς με ανοιχτό το Σκοπιανό δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί.

Στη θέση τους λογικά θα παραμείνουν και οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου.

Οι σημαντικές αλλαγές που σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου ο Γιάννης Μουζάλας αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, αλλά και στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου λογικά θα υπάρξει αντικατάσταση της Λυδίας Κονιόρδου.

Για τη θέση του Γιάννη Μουζάλα φαβορί θεωρείται ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ για το υπουργείο Πολιτισμού ενδέχεται να υπάρξει επιστροφή του Νίκου Ξυδάκη.

Στο υπουργείο Οικονομίας το πιθανότερο είναι ο κ. Παπαδημητρίου να αντικατασταθεί από κάποιον από τους αναπληρωτές του, τον Αλέξη Χαρίτση ή τον Στέργιο Πιρτσιόλα.

Ερωτηματικό παραμένει πάντως το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τη Ράνια Αντωνοπούλου στο υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για ένα πόστο με μεγάλη βαρύτητα για την κυβέρνηση, καθώς χειρίζεται τα ζητήματα της ανεργίας, η καταπολέμηση της οποίας βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 28 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.