ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή σε ταξίδια φαρμακευτικών εταιρειών παραδέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

15:42 - 28 Φεβ 2018 | Πολιτική
Συμμετοχή σε ταξίδια φαρμακευτικών εταιρειών παραδέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τη συμμετοχή του σε ταξίδια που διοργάνωναν φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Novartis, παραδέχτηκε ο γιατρός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καΐσας ανέφερε: «Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωναν και η NOVARTIS και άλλες φαρμακευτικές εταιρίες, αλλά δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει και γιατρός που δεν έχει πάει».

Πρόσθεσε ότι δέχτηκε προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών στο γραφείο του για την συνταγογράφηση φαρμάκων της εταιρείας έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

«Δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών.

» Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση».

Ερωτηθείς γιατί δεν κατήγγειλε ποτέ αυτές τις πρακτικές, είπε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.