ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς είδε ο διεθνής Τύπος τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης

12:06 - 01 Μαρ 2018 | Πολιτική
Πώς είδε ο διεθνής Τύπος τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης
Στην προσπάθεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να δώσει μια μικρή πνοή ανανέωσης στην κυβέρνηση μέσα από τον μίνι-ανασχηματισμό, επικεντρώνονται τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Reuters

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για «μικρο-αλλαγές», βλέποντας τον ανασχηματισμό ως μία προσπάθεια βελτίωσης του κυβερνητικού έργου και αύξησης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Σχολιάζει δε πως παρά το γεγονός ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία το 2015 υποσχόμενος να δώσει τέλος στη λιτότητα και να πατάξει τη διαφθορά, μετά το τρίτο μνημόνιο βλέπει τη στήριξη της κοινωνίας να φθίνει.

Financial Times

Οι FT στρέφουν το βλέμμα τους στα νέα πρόσωπα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε «τρεις βετεράνους της αριστεράς». Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση  στα νέα καθήκοντα του Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και στην αποχώρηση του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση. Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Δημήτρης Βίτσας «θα βρεθεί υπό εντεινόμενη πίεση να βελτιώσει τις σκληρές συνθήκες στα κέντρα υποδοχής προσφύγων».

Asocciated Press

Από τη δική του μεριά το Asocciated Press  επικεντρώνεται στην επιλογή Δραγασάκη επισημαίνοντας ότι «ο 71χρονος, άλλοτε στέλεχος του ΚΚΕ, θα έχει πιο άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές».

Guardian

Ο Guardian αναφέρει πως ο συγκεκριμένος ανασχηματισμό αποτελεί ουσιαστικά απόρροια του «ντροπιαστικού σκανδάλου» με τις επιδοτήσεις ενοικίου κυβερνητικών στελεχών. Την ίδια ώρα η βρετανική εφημερίδα είδε ως «κίνηση- έκπληξη» την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση και μάλιστα στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.