ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπυράκη: Αδύναμος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

14:33 - 01 Μαρ 2018 | Πολιτική
Σπυράκη: Αδύναμος πρωθυπουργός ο Τσίπρας
Με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως «αδύναμο πρωθυπουργό», επειδή όπως σημειώνει δεν απομάκρυνε υπουργούς "για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα".

Όπως είπε «ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του κ. Τσίπρα να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα: τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Καμμένο ».

Η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η Ν.Δ. έχει ζητήσει την συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τους υπουργούς Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν έγγραφα μέσα από τα οποία καταγγέλλεται ζημία του Δημοσίου 40 εκατ. ευρώ και επιβάρυνση 100 εκατ. ευρώ για τους ασφαλισμένους. Επίσης, όπως επισήμανε, υπάρχει το θέμα της μη τιμολόγησης φαρμάκων από τον κ. Κουρουμπλή το α΄ εξάμηνο του 2015, που δεν έχει διερευνηθεί.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. θύμισε στον Πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη, στην οποία και ο ίδιος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή.

Ερωτηθείσα για την είσοδο στο νέο κυβερνητικό σχήμα του Φώτη Κουβέλη και «αν ο ανασχηματισμός φέρνει πιο κοντά τις εκλογές», η κ. Σπυράκη παρέπεμψε στη χθεσινή της δήλωση προσθέτοντας ότι «ειδικά για την περίπτωση του κ. Κουβέλη ισχύει ότι ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». «Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα» συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.