ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Ελπίζω να τελειώσουμε το καλοκαίρι με τα προγράμματα διάσωσης

20:24 - 01 Μαρ 2018 | Πολιτική
Πιτσιόρλας: Ελπίζω να τελειώσουμε το καλοκαίρι με τα προγράμματα διάσωσης
Αβέβαιος εμφανίστηκε ότι θα «ξεμπερδέψουμε» με τα μνημόνια μέχρι το καλοκαίρι ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών, με θέμα: «Η πορεία και οι αναπτυξιακές προοπτικές στις Περιφέρειες. Το παράδειγμα της Δωδεκανήσου».

 «Στόχος της Κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα, διότι νέο πρόγραμμα με τη μία ή την άλλη μορφή σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία να διαμορφώσουμε νέο μίγμα πολιτικής», τόνισε ο υφυπουργός.

«τελειώνουμε, ελπίζω να τελειώσουμε το καλοκαίρι με τα προγράμματα διάσωσης και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αν δεν αποκτήσουμε την αυτονομία να σχεδιάζουμε μόνοι μας την πολιτική δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά από όσα πρέπει να γίνουν.

Ο κ Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι «δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το εάν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε. Αλλά πρέπει να είναι στόχος μας, να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά και να κάνουμε ότι πρέπει για να βγούμε στις αγορές».

Αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ο κ Πιστιόρλας τόνισε ότι πυκνώνουν σύννεφα σε όλη την περιοχή και οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και κυρίως να διαμορφώσουμε μια στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων με ψυχραιμία. «Πρέπει να κάνουμε το παν για να υπάρξει ηρεμία και σταθερότητα στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας ενώ χρησιμοποιώντας μια φράση του Ιωάννη Ζίγδη δήλωσε ότι «με παλικαρισμούς τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται».

«Να αποφύγουμε να μετατρέψουμε τα θέματα αυτά σε πεδίο αντιπαράθεσης ποιος είναι πιο πατριώτης, πιο αποφασιστικός» κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.