ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς στον Εβρο

12:48 - 02 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς στον Εβρο
Δυο Έλληνες στρατιωτικοί -ένας αξιωματικός και ένας ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς- συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΣ, έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω των αντίξοων συνθηκών στη δασωμένη περιοχή των Καστανιών Έβρου και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από το ΓΕΣ το πρωί της Παρασκευής οπότε και επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές το περιστατικό και από χθες έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα για να επιστρέψουν στο ελληνικό έδαφος οι στρατιωτικοί.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και δεν τους κράτησαν κοντά στις Καστανιές, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν ελληνικές ή τουρκικές περίπολοι πέρασαν κατά λάθος στα σύνορα της άλλης χώρας.

«Δεν υπήρjε συμπλοκή με τους Τούρκους» αναφέρει πάντως αξωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο reporter.gr για να προσθέσει ότι διατηρούν χαμηλά τους τόνους και να μην μετατραπεί ένα λίγο πολύ συνηθισμένο περιστατικό σε διπλωματικό επεισόδιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.