ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρ ομαδόν στον Τόσκα μετά τα νέα μπάχαλα

14:59 - 02 Μαρ 2018 | Πολιτική
Πυρ ομαδόν στον Τόσκα μετά τα νέα μπάχαλα
Τα επεισόδια που προκάλεσε στην Πατησίων στις 10 το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιτίθενται ευθέως στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Η αντιπολίτευση εκτιμά πως ο υπουργός έχει χάσει τον έλεγχο, είναι ο νούμερο ένα υπεύθυνος για την αποτυχία της αστυνομίας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας στο κέντρο της Αθήνας και ζητά την παραίτησή του.

Η ΝΔ έκανε την αρχή, με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο να σημειώνει πως "Το σημερινό κατάντημα είναι αποτέλεσμα της διαρκούς σκανδαλώδους ανοχής της κυβέρνησης προς τις δήθεν συλλογικότητες με τις οποίες τη συνδέουν εκλεκτικές συγγένειες".

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, είπε ακόμα πως "ο κ. Τόσκας, που κατήργησε την ομάδα άμεσης επέμβασης "Δέλτα” κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εγκαλεί τους αστυνομικούς, ας αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη".

Παραίτηση Τόσκα ζητά και η Φώφη

Την παραίτηση του Νίκου Τόσκα ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Άτομα και συλλογικότητες που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές περιουσιών, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν την πολιτεία. Τα  θύματα είναι γνωστά και πάντα τα ίδια: Οι απλοί απροστάτευτοι πολίτες,  ο κόπος και το βιός  τους που καταστρέφεται» προσθέτει.

Εκτιμά ακόμα πως ευθύνη φέρει και ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως "ο κ. Τσίπρας τον στηρίζει και σε ρόλο παρατηρητή αδιαφορεί και περιφρονεί τα  βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας".

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ένωση Κεντρώων, ζητώντας τη λήψη «σοβαρών μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στα πανεπιστήμια».

«Η ανοχή που επέδειξε η κυβέρνηση στους διάφορους αναρχικούς πυρήνες και στις αριστερίστικες και φασιστικές ομάδες, έχει αρχίσει να ενοχλεί πάρα πολύ τον ελληνικό λαό» τονίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «το κύμα βίας πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Επίθεση και από το Ποτάμι

O Νίκος Τόσκας άφησε τους μήνες να περνούν καλοπιάνοντας και κανακεύοντας τους μπαχαλάκηδες που πλιατσικολογούν και καταστρέφουν τις πόλεις μας, στο όνομα δήθεν κάποιων ιδεολογιών, σημειώνει από την πλευρά του το Ποτάμι και προσθέτει:

"Τώρα που η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο ο κύριος υπουργός κλαίει κι οδύρεται και είναι μάλλον αργά".

Νωρίτερα, ο Νίκος Τόσκας είχε κάνει λόγο για ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΛΑΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.