ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Επόμενος στόχος για την ΕΕ, ο εξανθρωπισμός της παγκοσμιοποίησης

19:58 - 03 Μαρ 2018 | Πολιτική
Παπανδρέου: Επόμενος στόχος για την ΕΕ, ο εξανθρωπισμός της παγκοσμιοποίησης
Την πεποίθηση ότι η παγκοσμιοποίηση εξωραΐζεται και δοξάζεται, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι “Η παγκοσμιοποίηση βασίστηκε αρχικώς στο μοντέλο των ελεύθερων αγορών και όταν το συμβόλαιο μεταξύ των τριών μερών μιας κοινωνίας -κυβέρνηση, πολίτης, επιχείρηση- σπάει, αυτή διχάζεται» εξήγησε ο κ. Παπανδρέου. Η συγκέντρωση της εξουσίας που παρατηρείται είναι αυτή που θίγει τους δημοκρατικούς θεσμούς, επιτρέποντας, όπως είπε, την εξάπλωση της διαφθοράς”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε “Η παγκοσμιοποίηση έχει καταφέρει να διχάσει την κοινωνία καθώς όσο εξαπλώνεται ο αυτοματισμός τόσο περιορίζονται οι θέσεις εργασίας, προκαλώντας ανασφάλεια στους πολίτες”.

Τέλος εξέφρασε την φιλοδοξία του για μια Ευρώπη που δε δέχεται απλά παγκοσμιοποιημένες τάσεις. “Θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει μια δύναμη που θα αντιστρέψει τα αρνητικά στοιχεία της και θα την εξανθρωπίσει” σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας επίσης ότι “δημιουργείται ένα νέο χάσμα στην κοινωνία με αποτέλεσμα τα κόμματα της κεντροαριστεράς να καλούνται να δώσουν μια απάντηση”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.