ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθυστερήσεις παίζει η Τουρκία, στη φυλακή παραμένουν οι έλληνες στρατιωτικοί

15:13 - 05 Μαρ 2018 | Πολιτική
Καθυστερήσεις παίζει η Τουρκία, στη φυλακή παραμένουν οι έλληνες στρατιωτικοί
Απερρίφθη από το τουρκικό δικαστηρίο το αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται το τουρκικό δίκτυο Al Haber.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους νωρίτερα σήμερα άσκησαν έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής τους. Επίσης, υπέβαλαν αίτημα και για να δοθεί άδεια στους γονείς των δύο στρατιωτικών να τους επισκεφθούν.

Οι γονείς τους βρίσκονται από το πρωί στην Αδριανούπολη και περιμένουν με αγωνία την έκβαση της υπόθεσης.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ, δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών, το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία μήπως οι δύο στρατιωτικοί κατηγορηθούν και για απόπειρα κατασκοπείας ή παρεμφερή αδικήματα.

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη και επρόκειτο να δικαστούν σήμερα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Το ελληνικό προξενείο είχε ορίσει δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο περίπολο στο αποκαλούμενο προγεφύρωμα Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών.

Πρόκειται για μια ιδιομορφία των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα οποία στο συγκεκριμένο σημείο δεν οριοθετούνται από τον Εβρο, αλλά είναι χερσαία και δεν είναι πάντα ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οδήγησαν τους δύο στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος, όπου έγιναν αντιληπτοί από το τουρκικό περίπολο που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν αρχικά στο φυλάκιο και έπειτα στην Αδριανούπολη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 05 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.