ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Εφετών Αθήνας: "Όχι" στην έκδοση δεύτερου Κούρδου στην Τουρκία

16:15 - 06 Μαρ 2018 | Πολιτική
Συμβούλιο Εφετών Αθήνας: "Όχι" στην έκδοση δεύτερου Κούρδου στην Τουρκία
Την άρνηση του στην έκδοση του δεύτερου Τούρκου Κουρδικής καταγωγής, Naci Ozpolat, εξέφρασε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το Δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα έκρινε ότι τα δύο εντάλματα έκδοσης που έχουν σταλεί από τις τουρκικές Αρχές είναι ασαφή και δεν διευκρινίζονται οι αποδιδόμενες πράξεις ούτε από τα συμπληρωματικά στοιχεία που απέστειλε η γείτονα και επιπλέον ότι κινδυνεύει να δικαστεί εκεί για διαφορετικά αδικήματα από αυτά που εκζητείται.

Η τουρκική Δικαιοσύνη επιζητά την έκδοση του 48χρονου για ένταξη στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση «Ριζοσπαστικό Λαϊκό Μέτωπο» και για απόπειρα δολοφονίας κατά του Γενικού Εισαγγελέα τον Μάρτιο του 2015. Ο Naci Ozpolat είπε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου ότι «η Τουρκία με ζητά γιατί ήμουν επαναστάτης και αγωνίστηκα ενάντια στο σύστημα. Η πράξη της απόπειρας που μου αποδίδεται έγινε όταν ήμουν κρατούμενος σε φυλακή στη Γερμανία».

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος Τούρκος Κουρδικής καταγωγής συνελήφθη για τρομοκρατική δραστηριότητα μαζί με άλλους 8, λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβρη και οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς κρατείται για αδικήματα που φέρεται να τέλεσε στην Ελλάδα (κατοχή εκρηκτικών κλπ.).

Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 06 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.