ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό ΥΠΕΞ εναντίον Προκόπη Παυλόπουλου

10:50 - 07 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τουρκικό ΥΠΕΞ εναντίον Προκόπη Παυλόπουλου
Συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά η Αγκυρα, αυτή τη φορά με μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία απαντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπολο και τον καλεί «να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα».

Χθες, Τρίτη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, δήλωσε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: 'Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…). Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας'.

» Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια μη αναγκαία ένταση».

Είχε προηγηθεί ακόμα μια ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, με την οποία καταδίκαζε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου.

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 07 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.