ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η «προεκλογική» ανανέωση συμβάσεων στο Δημόσιο

00:00 - 08 Μαρ 2018 | Πολιτική
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η «προεκλογική» ανανέωση συμβάσεων στο Δημόσιο
Το «πράσινο φως» έλαβε από τη Βουλή σήμερα Τετάρτη η τροπολογία που αφορά στην ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου με φορείς του Δημοσίου. Το προεκλογικό «πεσκέσι» προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η «προεκλογική» ανανέωση συμβάσεων στο Δημόσιο

Συγκεκριμένα, την τροπολογία υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων και καταψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και το Ποτάμι.

Η εν λόγω ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφορά στην κατάργηση δύο περιορισμών που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Ότι δηλαδή για την ανανέωση μιας σύμβασης πρέπει να μεσολαβεί τρίμηνο διάστημα καθώς επίσης και το ότι η διάρκεια των συμβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 24 μήνες.

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης στράφηκαν άμεσα ενάντια στην τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση για την λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, διότι - όπως ανέφεραν - κατατέθηκε σε κύρωση σύμβασης, κατά παράβαση του Κανονισμού, και δεν προσήλθε στην Βουλή να την εισηγηθεί η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη αλλά ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, η τροπολογία αυτή είναι εκτός των προβλέψεων του Συντάγματος και καταργεί το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο για την ανανέωση των συμβάσεων, θέτει τους περιορισμούς της παρέλευσης διαστήματος τριών μηνών μεταξύ δύο συμβάσεων και του ανώτατου χρονικού ορίου των 24 μηνών ισχύος μιας σύμβασης. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, έκαναν λόγο για προεκλογική ρύθμιση, με την οποία η κυβέρνηση εμπαίζει και τους άνεργους και τους συμβασιούχους, δημιουργεί προσδοκίες μονιμοποίησης ενώ με αυτή «αποδεσμεύονται οι διαδοχικές συμβάσεις».

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Παύλος Πολάκης απάντησε λέγοντας ότι οι ανανεώσεις συμβάσεων στα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιμένουν το τρίμηνο διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:11 - 08 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.