ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: Πολύ σημαντική η συνεργασία των κρατών-μελών για το μεταναστευτικό

20:29 - 08 Μαρ 2018 | Πολιτική
Αβραμόπουλος: Πολύ σημαντική η συνεργασία των κρατών-μελών για το μεταναστευτικό
Ο έλεγχος των συνόρων θα συνεχίσει να αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου ως μια από τις πιο σημαντικές και μιλώντας για την ατζέντα της συζήτησης, είπε πως στο επίκεντρο θα βρεθεί το ζήτημα της ασφάλειας, αλλά και θέματα που άπτονται της μετανάστευσης. Υπενθύμισε μάλιστα πως οι αριθμοί στη μετανάστευση παρουσιάζουν μείωση, αναφέροντας πως έχουν σημειωθεί 30% λιγότερες παράτυπες αφίξεις σε σχέση με το 2014, τη χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση.

Σε κάθε περίπτωση, παρατήρησε επίσης, «δεν βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν πριν από 4 χρόνια, αλλά βέβαια δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ» και συμπλήρωσε πως πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα και η συνεργασία μεταξύ όλων των κρατών-μελών είναι πολύ σημαντική.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των συνοριακών ελέγχων, είπε ότι το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης και το ζήτημα των Δυτικών Βαλκανίων. «Τόσο η μετανάστευση όσο και η ασφάλεια αποτελούν σημαντικά ζητήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η συνεργασία μας θα συμβάλλει σημαντικά για να ανοίξει η πόρτα και να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε.

Εστιάζοντας στην παρέμβαση που θα πραγματοποιήσει στο Συμβούλιο, ανέφερε πως θα καλέσει τους υπουργούς να αποδεχθούν την πρόταση της Κομισιόν για τη διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών υπηρεσιών μας. «Πρέπει, επιπλέον, να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την εφαρμογή του PRN μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που έχουμε θέσει για τα τέλη Μαΐου» προσέθεσε.

 

Επίσης, έκανε γνωστό πως θα τους καλέσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του τρομοκρατικού υλικού στο διαδίκτυο, και, στη συνέχεια, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών τους υπηρεσιών και των ευρωπαϊκών οργανισμών στην κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Καταληκτικά είπε πως προσβλέπει σε μια εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:33 - 08 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.