ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ανάγκη για μία τολμηρή ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

14:21 - 09 Μαρ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ανάγκη για μία τολμηρή ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους
Προσπάθεα να αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και έντονη κριτική για την υπερφορολόγηση έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 2η Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών για τις ΜμΕ που διοργανώνει η ΓΣΕΒΒΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχει έξοδος από το Μνημόνιο, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί σε μέτρα λιτότητας, μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου από το 2019. Αυτό, όπως είπε, συνιστά "ένα τέταρτο πρόγραμμα", το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει και πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ακόμα για ανάγκη να υπάρξει μία τολμηρή ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και διαγραφή ανείσπρακτων εισφορών. Προανήγγειλε ότι θα εξειδικεύσει τις προτάσεις του τους προσεχείς μήνες, αλλά ουσιαστικά είπε πως σε γενικές γραμμές, το σχέδιο της ΝΔ, προβλέπει πως όσες οφειλές κριθούν εισπράξιμες, θα υπαχθούν σε συμφωνία με τους δανειστές σε μία ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις. Για οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ η ρύθμιση θα γίνεται με αίτηση του οφειλέτη ενώ για μεγαλύτερες θα λαμβάνονται υπ' όψιν επιπλέον οικονομικά κριτήρια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι τρεις πρέπει να είναι οι προτεραιότητες μας και σε αυτές δίνει έμφαση η ΝΔ: "Η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με μικρότερο και αποτελεσματικό κράτος, προσέλκυση των επενδύσεων και στήριξη των κοινωνικά αδυνάμων".
Επανέλαβε δε τις δεσμεύσεις του για μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις από 29% στο 20%, για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, για μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, αλλά και για κίνητρα για επενδύσεις μέσω της φορολογίας, ιδίως για τις νέες επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη κέρδη.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 09 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.