ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος για δύο στρατιωτικούς: Να αποφεύγονται οι περιττές κλιμακώσεις

15:10 - 14 Μαρ 2018 | Πολιτική
Αβραμόπουλος για δύο στρατιωτικούς: Να αποφεύγονται οι περιττές κλιμακώσεις
Σχολιάζοντας το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το θέμα έχει λάβει δυσανάλογες διαστάσεις από ό,τι πραγματικά είναι» και πως καλό είναι «Να αποφεύγονται οι περιττές κλιμακώσεις».

Ειδικότερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στη βασική συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Επεσήμανε ότι η συνεργασία Τουρκίας και Ευρώπης είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια.

«Είναι ένα θέμα κοινής βούλησης και ως προς αυτό οι περιττές κλιμακώσεις πρέπει να αποφεύγονται. Η λήξη αυτών των εντάσεων θα έστελνε ισχυρό μήνυμα πως η Τουρκία και η Ευρώπη πιστεύουν σε αυτή τη σχέση και είναι δεσμευμένες σε αυτήν. Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιώτες που αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι στην Τουρκία», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι οι δύο στρατιώτες πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, σε μια περιοχή που δεν είναι ξεκάθαρα τα σύνορα, διότι στην περιοχή του Έβρου τα σύνορα είναι φυσικά σύνορα, δεν υπάρχουν τείχη και φράχτες και γι’ αυτό παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.