ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ 10 μονάδες μπροστά στην πρόθεση ψήφου

21:58 - 15 Μαρ 2018 | Πολιτική
Δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ 10 μονάδες μπροστά στην πρόθεση ψήφου
Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. «Πολύ σημαντικό» κρίνει το 62% των ερωτηθέντων το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%.

Με 8,5%, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, μόλις μισή μονάδα πάνω από τη Χρυσή Αυγή. Στην πέμπτη θέση, με 6%, βρίσκεται το Κουμμουνιστικό Κόμμα. Καμία άλλη παράταξη δεν αποσπά το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκονται στο 2%.

Στην παράσταση νίκης, το 55% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μόλις το 23% προβλέπει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόωρες εκλογές

Το 63% θεωρεί ότι τα πράγματα «σίγουρα» ή «μάλλον» κινούνται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ στον αντίποδα μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά πως σίγουρα ή μάλλον τα πράγματα πηγαίνουν σωστά. Οι μισοί πολίτες ωστόσο αντιτίθενται στη λύση της άμεσης προκήρυξης εκλογών.

Το 36% προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετή θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα. Το 37% θέλει εκλογές «άμεσα» και το 13% δεν απαντά ή λέει ότι δεν ξέρει τι θα ήταν προτιμότερο.

«Αγκάθι» οι δύο στρατιωτικοί

Ως «πολύ σημαντικό» κρίνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με ποσοστό 62%, ενώ το 16% το κρίνει ως «αρκετά σημαντικό». Μάλιστα, η συγκεκριμένη τάση ισχύει και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητικά σε ποσοστό που συνολικά φθάνει το 51% αξιολογούνται οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα (30% των ερωτηθέντων απαντούν «σίγουρα αρνητικά» και 21% «μάλλον αρνητικά», ενώ «σίγουρα θετικά» απαντά το 11%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.