ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» και στο τρίτο τουρκικό αίτημα για έκδοση των «οκτώ»

12:41 - 16 Μαρ 2018 | Πολιτική
«Όχι» και στο τρίτο τουρκικό αίτημα για έκδοση των «οκτώ»
Αρνητική ήταν και η τρίτη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στο τουρκικό αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που εισήλθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016

Συγκεκριμένα, η έδρα έκρινε πως το τρίτο τουρκιό αίτημα για έκδοση δεν περιλάμβανε επιπλέον στοιχεία που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες σε βάρος των οκτώ στρατωτικών.

Επίσης, έκρινε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντικά μεταβολή στην Τουρκία όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον κίνδυνο που μπορεί να διατρέξει η ζωή των οκτώ στρατιωτικών, εάν εκδοθούν στην Τουρκία.

Για την απόφαση είχε προϊδεάσει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία επανέλαβε ότι σε περίπτωση έκδοσής τους δεν μπορούν να έχουν δίκαιη δίκη και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια.

«Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο νέο αίτημα, δεν γίνεται επίκληση νέων στοιχείων που να δείχνουν ότι θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι έχει αλλάξει η κατάσταση στην Τουρκία» είπε η εισαγγελέας.

Σχετικά με τις κατηγορίες επισήμανε ότι στον φάκελο δεν περιγράφεται ο ρόλος των κατηγορουμένων, δεν προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος της αξιόποινης συμμετοχής τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:55 - 16 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.