ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεσμεύσεις Γαβρόγλου για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών από Οκτώβριο

18:52 - 16 Μαρ 2018 | Πολιτική
Δεσμεύσεις Γαβρόγλου για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών από Οκτώβριο
Τη δέσμευση του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς τον Οκτώβριο, μετά το κλείσιμο της δ' αξιολόγησης επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γραβρόγλου κατά τις διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα το αίτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί ήταν οι μόνιμοι διορισμοί. Ο Υπουργός απάντησε ότι, όπως έχει και δημόσια δηλώσει, πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα.

Επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου, που είχε διατυπωθεί και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ, ότι το Υπουργείο θα ανακοινώσει αριθμό μόνιμων διορισμών τον Οκτώβριο, μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί.

Κατάληψη στο αμφιθέατρο του Υπ. Παιδείας από φοιτητές

Νωρίτερα φοιτητές και αναπληρωτές καθηγητές έκαναν κατάληψη στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας , όπου αρχικά προγραμματίζονταν να γίνει συνέλευση.

Ενώ παράλληλα εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγήτές και φοιτητές πραγματοποιούν από νωρίς συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και στη Θεσσαλονίκη

Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και μαζικούς και μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε ειδική αγωγή, ζήτησαν και οι εκπαιδευτικοί, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 16 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.