ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Να γίνουμε πρωτοπόροι απέναντι στην επέλαση της ακραίας συντήρησης

23:19 - 16 Μαρ 2018 | Πολιτική
Παπανδρέου: Να γίνουμε πρωτοπόροι απέναντι στην επέλαση της ακραίας συντήρησης
" Στόχος της προοδευτικής παράταξης πρέπει να είναι ο Ελληνικός λαός, να σταματήσει η ομηρία του από ένα κατεστημένοπου στρεβλώνει τη βούλησή του, που περιορίζει τους ορίζοντες του Ελληνισμού, και, που πολλές φορές μεταχειρίζεται μεθόδους που συνάδουν μόνο με συμφέροντα και πρακτικές μαφίας" είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

"Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από κάθε είδους εξάρτηση. Από δανειστές, αλλά και από ντόπιους ή ξενόφερτους σωτήρες και μεσσίες. Και αυτό απαιτεί μια Ελλάδα, επιτέλους, απαλλαγμένη από αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που εξέθρεψαν τον παρασιτισμό και τον πελατειασμό", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι το δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα για να ξεπεράσει τα μνημόνια και τη κρίση είναι ξεκάθαρο:

"Αφορά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αφορά στο δικαίωμά μας να στήσουμε ένα σωστό κοινωνικό κράτος. Αφορά στο δικαίωμά μας να επενδύσουμε σε μια νέα πορεία πράσινης ανάπτυξης. Το δίλημμα είναι απλό: Θέλει ο Έλληνας και η Ελληνίδα μια κυβέρνηση, που θα είναι απλά εκκαθαριστής των υποχρεώσεών μας προς τρίτους; Ή θέλει μια κυβέρνηση, που θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή ανασυγκρότησης της χώρας και θα πάει την Ελλάδα σε μια νέα, διαφορετική αλλά βιώσιμη πορεία; Το σύνθημά μας, "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", είναι όσο ποτέ επίκαιρο και η πρόκληση για όλους μας είναι ν' αλλάξουμε".

Σχετικά με τη πορεία του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής λέγοντας ότι "αποτελεί και δικό μας χρέος, να γίνει πρωτοπόρος σε αυτήν τη μάχη απέναντι στην επέλαση της ακραίας συντήρησης. Γι' αυτό, η αλλαγή που επαγγελλόμαστε, πρέπει να είναι πρωτίστως, δικό μας προσωπικό μέλημα, αλλά και συλλογικό, για το Κίνημά μας. Και από τη Δευτέρα, όλοι μαζί, αποφασισμένοι πια, με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα, να δώσουμε τη μάχη, για το αυτονόητο. Για μια Ελλάδα που να μας κάνει όλους υπερήφανους. Για μια σύγχρονη Δημοκρατία, παράδειγμα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Για μια κοινωνία, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας".

Τέλος ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σύνθημα πρέπει να είναι "η συμμετοχή για την αλλαγή. Το Συνέδριό μας, δεν περιορίζεται στα όρια αυτού του Σταδίου. Το Συνέδριο μας, δεν είναι μόνο οι σύνεδροι. Το Συνέδριό μας πάνω απ΄ όλα είναι, οι αρχές και οι αξίες μας, οι πολίτες που αναμένουν από μας ιδέες και προτάσεις για την καθημερινότητά τους, για τα προβλήματά τους και αδιαφορούν για τη μάχη χαρακωμάτων μηχανισμών και προσώπων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.