ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημη πρώτη για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος με δύο συμφωνίες

15:51 - 19 Μαρ 2018 | Πολιτική
Επίσημη πρώτη για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος με δύο συμφωνίες
«Η χώρα επανακάμπτει στο διάστημα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατά την επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ο κ. Παππάς ενώπιον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, που έδειξε να ενδιαφέρεται πολύ για τις υπηρεσίες που ο νέος φορέας μπορεί να προσφέρει, μεταξύ άλλων και στον στρατό, ανακοίνωσε τη συνεργασία της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA). Ακόμα, ανακοινώθηκε μία συμφωνία με τη γερμανική OHB για επένδυση, από κοινού με το ελληνικό δημόσιο, για την κατασκευή μονάδας παραγωγής μικροδορυφόρων στη χώρα μας.

Η νέα υπηρεσια, είπε ο κ. Παππάς "θα αποτελέσει εφαλτήριο διασύνδεσης ελληνικών επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να δικτυωθούν με 500 επιχειρήσεις στην Ευρώπη".

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας πως λίγοι πίστευαν πριν από ένα χρόνο ότι αυτό το εγχείρημα μπορεί να πετύχει, αλλά ένα χρόνο μετά διασφαλίστηκε η τροχιακή θέση της χώρας, ενώ επίκειται και η τροχοδότηση του νέου δορυφόρου.

Ανακοινώθηκε δηλαδή πως μέσα στο 2018 θα έχουμε την εκτόξευση του Hellas Sat 4 ενώ πέρυσι εκτοξεύθηκε ο Hellas Sat 3.

Πρώτος πρόεδρος του ΕΛΔΟ αναλαμβάνει ο κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος σύμφωνα με την Wikipedia έχει εργαστεί ως καθηγητής της Σχολής Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Αιόβα. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η νέα υπηρεσία θα έχει τριάντα άτομα και θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, Στρατό και Αστυνομία. Δείτε ΕΔΩ το logo του νέου Οργανισμού.

Γιώργος Αλεξάκης-Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 19 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.