ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος για Στουρνάρα: Δεν έχει δικαίωμα για παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα

15:45 - 20 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος για Στουρνάρα: Δεν έχει δικαίωμα για παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα
Νέο μήνυμα στον Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τις παρεμβάσεις που κάνει αναφορικά με τις συνθήκες εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο κεντρικός τραπεζίτης στα ζητήματα γενικής πολιτικής όπως οι όροι εξόδου από το πρόγραμμα, έχει δικαίωμα να εκφράζει γνώμη αλλά όχι να προχωρά σε παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Στουρνάρα να το λάβει πολύ σοβαρά υπ' όψιν του αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι οι αρμοδιότητες του κεντρικού τραπεζίτη προσδιορίζονται από το καταστατικό.

Σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως "εργαζόμαστε εντατικά για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης και το αναπτυξιακό σχέδιο, ενώ συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος και τη μεταμνημονιακή περίοδο, τα οποία θα τεθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου".

Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών

Για το θέμα των δύο στρατιωτικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα συζητηθεί στην απογευματινή συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, ενώ σημείωσε ότι ο Ελληνας πρέσβης δεν έχει επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι οι δύο στρατιωτικοί θα μεταβούν στο δικαστήριο. Αντίθετα συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα και αναμένουμε να δούμε το κατηγορητήριο.
Θεωρούμε το θέμα κατ’ αρχάς διμερές, ωστόσο η πορεία θα εξαρτηθεί από τη στάση της Τουρκίας, σημείωσε και αρνήθηκε να πει κάτι για τις παρεμβάσεις Μέρκελ και Πάιατ.

Για ενδεχόμενο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Ερντογάν είπε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.