ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Χρέος κάθε ευρωπαϊκού λαού η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

15:56 - 20 Μαρ 2018 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Χρέος κάθε ευρωπαϊκού λαού η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Η Παγκόσμια Ημέρα Αγώνα κατά του Ρατσισμού να αποτελέσει μία αφετηρία περίσκεψης και αυτογνωσίας για όλους τους λαούς του κόσμου, πρωτίστως δε για τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του για την αυριανή επέτειο.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, οι θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης συνιστούν βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στη γέννηση και διάπλαση του οποίου συνέβαλε ο ελληνικός πολιτισμός.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «Υπό τα δεδομένα αυτά κάθε λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος σέβεται τον άκρως τιμητικό τίτλο του Ευρωπαίου εταίρου, έχει χρέος να μένει σταθερά προσηλωμένος και με καθημερινές έμπρακτες αποδείξεις, στην υπεράσπιση του ανθρώπου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του».

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος καλεί λαούς και πολίτες που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αναδεικνύοντας ξενοφοβικά ή ρατσιστικά σύνδρομα οφείλουν, εφόσον επιθυμούν ειλικρινώς να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, να επανορθώσουν αμέσως αυτό το μεγάλο λάθος.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει πως αρχίζουν να εμφανίζονται, με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα, μορφώματα επικίνδυνου λαϊκισμού τα οποία αφενός στρέφονται ευθέως κατά του ανθρώπου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του και, αφετέρου, επιδιώκουν, επίσης ευθέως, τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.