ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον αέρα η προανακριτική για Novartis: Αποχώρησε η αντιπολίτευση

19:46 - 20 Μαρ 2018 | Πολιτική
Στον αέρα η προανακριτική για Novartis: Αποχώρησε η αντιπολίτευση
Η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν προς εξέταση οι προστατευόμενοι μάρτυρες κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την προανακριτική για την υπόθεση Novartis. ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Επιτροπή.

Τα παραπάνω κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν προειδοποιήσει πως αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα για εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων και του Κωνσταντίνου Φρουζή, θα αποχωρούσαν. Στη συνεδρίαση της Τρίτης, το αίτημα απορρίφθηκε από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και έτσι ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων αποχώρησαν από την προανακριτική καταγγέλλοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν επιθυμούν την διαλεύκανση της υπόθεσης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της σκευωρίας. Από την συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Θυμίζουμε πως από την προανακριτική έχει αποχωρήσει ήδη και το ΚΚΕ καταγγέλλοντας ως «προσχηματική» την διαδικασία και κατηγορώντας την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.

Κοινή δήλωση Βενιζέλου, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη

«Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά την αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

«Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή», αναφέρουν οι τρεις και προσθέτουν ότι «η πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες, να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:54 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.