ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η στήριξη της Υγείας δεν θεωρείται πλέον δημοσιονομικό βάρος

14:17 - 21 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Η στήριξη της Υγείας δεν θεωρείται πλέον δημοσιονομικό βάρος
Ως μια επένδυση πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες, καθώς έχει σκοπό το κοινωνικό όφελος, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την Υγεία μετά την υπογραφή του.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τίτλο "Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα", ο κ. Τσίπρας είπε . "Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλο  για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ".

"Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας" συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ότι το ποσό "θα πιάσει τόπο. Διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, το συντομότερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες".

Επιπλέον ο πρωθυπουργός πρόσθεσε  "πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας, περιττό δημοσιονομικό βάρος. Έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία. Αυτή της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού".

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "Η χώρα βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων, που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 21 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.