ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαβρόγλου: Μετά τα Θρησκευτικά, έρχονται αλλαγές σε Ιστορία και Μαθηματικά

14:11 - 22 Μαρ 2018 | Πολιτική
Γαβρόγλου: Μετά τα Θρησκευτικά, έρχονται αλλαγές σε Ιστορία και Μαθηματικά
Πέρα των αλλαγών στα Θρησκευτικά ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προανήγγειλε τον εκσυγχρονισμό του βιβλίου της Ιστορίας και των Μαθηματικών.

Αναλυτικότερα, αφού υπεραμύνθηκε των αλλαγών του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη, λέγοντας ότι οι αλλαγές «ενισχύουν κι εκσυγχρονίζουν το μάθημα των Θρησκευτικών», ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στις πιέσεις.

Παραδέχθηκε πως υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις φορέων και γονέων στην δέσμη προτάσεων για την Ιστορία, λέγοντας, όμως, πως στόχος είναι να σταματήσει η «παπαγαλία». «Η παπαγαλία σκοτώνει την Ιστορία. Η δέσμη προτάσεων που κάνουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά υπάρχει τρομερή αντίσταση, από τους γονείς, από πολλούς καθηγητές, από όλο το σύστημα της παραπαιδείας. Το ζητούμενο είναι όλη η κοινωνία να αλλάξει νοοτροπία» είπε χαρακτηριστικά. 

Κλείνωντας ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε «Εκσυγχρονίζουμε ακόμα και ένα μάθημα, όπως είναι τα μαθηματικά, που παλιά τα μαθαίναμε με απίστευτη αυστηρότητα. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και ως προς το διδακτικό (σκέλος) και ως προ το περιεχόμενο. Όταν η εκπαίδευση σου επιβάλει να εκσυγχρονίσεις τέτοιου είδους μαθήματα γιατί όχι και τα θρησκευτικά. Και αυτό θα κάνουμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 22 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.