ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαλαούρας: Αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου-Αυτή είναι η αλήθεια

17:13 - 22 Μαρ 2018 | Πολιτική
Μπαλαούρας: Αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου-Αυτή είναι η αλήθεια
Με μία σκληρή δήλωση απαντά ο Μάκης Μπαλαούρας στο δημοσίευμα των Νέων περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό του, ώστε να μην περικοπεί η σύνταξή του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αήθη επίθεση και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στη δήλωσή του κ. Μπαλαούρας υποστηρίζει:

«Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/2016 που αφορά τις επιπτώσεις στις συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, έγινε εκ νέου αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δε με εξέπληξαν.

Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας και συνέπειας, γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη, προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη".

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει:

"Επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει κανόνας η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.

2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει το άρθρο 8 του ν.2592/1998.

3. Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται.
Με δυο λόγια, «η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.

Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ.

Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.