ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής: Μηνύματα στην Τουρκία, ανακούφιση για την εξαίρεση Τραμπ

00:00 - 23 Μαρ 2018 | Πολιτική
Σύνοδος Κορυφής: Μηνύματα στην Τουρκία, ανακούφιση για την εξαίρεση Τραμπ
Ξεκάθαρη θέση κατά της τουρκικής πολιτικής και την κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Άγκυρα, περιέχει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, το κείμενο είναι διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο που ικανοποιεί πλήρως την Ελλάδα, καθώς η απόφαση της ΕΕ περικλείει και την περίπτωση των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται εδώ και τρεις εβδομάδες στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ΕΕ αναμένεται να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε Ελλάδα και Κύπρο μετά τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. 
Η Αθήνα είναι σε συνεννόηση με τους εταίρους της για τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα, ειδικά σε ό,τι αφορά την προγραμματισμένη σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία στη Βράνα της Βουλγαρίας, τη Δευτέρα.

Σχετικά με τους δασμούς από την Ουάσινγκτον, έκδηλη ήταν η ανακούφιση που επικράτησε στη Σύνοδο, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εξαιρέσει – έστω προσωρινά – τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, οι ηγέτες της ΕΕ θεωρούν ομόφωνα, συντασσόμενοι στο ζήτημα αυτό με το Ηνωμένο Βασίλειο, ότι η Ρωσία «πιθανότατα» βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Οι χώρες μέλη της ΕΕ εξετάζουν τη λήψη μέτρων εναντίον της Μόσχας και θα ληφθούν αποφάσεις «στο εγγύς μέλλον».

Τελευταία τροποποίηση στις 03:04 - 23 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.