ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: «Καλορίζικο» το γεωτρύπανο των Τούρκων

17:21 - 23 Μαρ 2018 | Πολιτική
Καμμένος: «Καλορίζικο» το γεωτρύπανο των Τούρκων
Έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε με ειρωνικό ύφος στο γεγονός ότι η Τουρκία απέκτησε γεωτρύπανο και "απειλεί" με δικές της έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κύριος Καμμένος ευχήθηκε ειρωνικά «καλορίζικο» στο γεωτρύπανο που απέκτησαν οι Τούρκοι, προτρέποντάς τους παράλληλα, «να το χρησιμοποιήσουν στη δική τους ΑΟΖ».

Επίσης, αναφέρθηκε στη στήριξη από τη μεριά της ΕΕ και είπε πως θεωρεί "ιστορικό βήμα την απόφαση της συνόδου κορυφής".

Δεν υπάρχουν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και τόνισε με νόημα πως δικαιώθηκε η εκτίμησή του πως πρόκειται για ομηρία.

Αναφορικά με τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν ευσταθούν.

«Τα κινητά των δύο Ελλήνων, ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα, βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας δεν ευρέθη απολύτως τίποτα και όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι ψέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας. «Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία» πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος είχε γράψει πως η στάση της ΕΕ για το θέμα είναι άκρως ικανοποιητική.

«Για πρώτη φορά Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλ. Τσίπρα», έγραψε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.