ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα ξεκινάει το Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας

09:29 - 26 Μαρ 2018 | Πολιτική
Σήμερα ξεκινάει το Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας
Το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Κεντρική Μακεδονία θα βρεθεί στο επίκεντρο του τριήμερου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το Πρόγραμμα του συνεδρίου

Οι εργασίες του συνεδρίου «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης - Πύλη Συνεργασίας» θα ανοίξουν στις 10 το πρωί, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν 15 θεματικές ενότητες το τριήμερο, στις οποίες θα κάνουν παρεμβάσεις 28 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης. Παράλληλα αναμένεται να παρέμβουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στόχος του συνεδρίου είναι να γίνει καταγραφή των προτάσεων και απόψεων των εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και άλλων κοινωνικών φορέων, που θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, το οποίο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2012».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.