ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορτσάκης: Μη ρεαλιστική η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο

12:46 - 27 Μαρ 2018 | Πολιτική
Φορτσάκης: Μη ρεαλιστική η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο
Αδύνατη είναι η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ., Θεόδωρος Φορτσάκης, λόγω των δεσμεύσεων της κυβέρνησης σε μέτρα που θα συνεχίσουν να βαραίνουν την οικονομία το 2019 και το 2020.

Ειδικότερα ο κ. Φορτσάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Αυτήν την ώρα έχουμε μία δημοσιονομική ισορροπία σημαντική. Από τις στατιστικές για το 2017 ξέρουμε ότι έχουμε 3,4% πλεόνασμα στη χώρα, έναντι περίπου του μισού που είχαμε ως στόχο. Όμως, αυτό το πλεόνασμα και η επιτυχία στα δημοσιονομικά επιτεύχθηκε με μία πάρα πολύ βαριά θυσία και με μία μέθοδο, η οποία στην πραγματικότητα εξοντώνει σταδιακά την ελληνική οικονομία, διότι δεν βασίστηκε στην παραγωγή, βασίστηκε στην οικονομική, φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η ιδιωτική κατανάλωση σημειώνει μία πάρα πολύ σημαντική κάμψη, την οποία επισημαίνει και το δημοσιονομικό συμβούλιο στην έκθεσή του, που δημοσιεύεται σήμερα».

 «Η κάμψη αυτή», εξήγησε, «σημαίνει στην πραγματικότητα, ότι δεν μπορούμε να βάλουμε μπρος την οικονομία μας, διότι το 70% στηρίζεται στην κατανάλωση των νοικοκυριών, ενώ συγχρόνως έχουμε και αύξηση των εισαγωγών, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία παραλύει» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.